Η αγάπη με τα δικά τους λόγια!

Σκολίωση - Κύφωση Αμεση λύση 

Ιούλιος του 2011: Ελέγχω την πλάτη του γιου μου, 10,5 ετών.

Διάγνωση: κυφωλόρδωση και αρκετά προχωρημένη. Η κύφωση ήταν 72 μοίρες.

Ο ορθοπεδικός προτείνει να βάλουμε κηδεμόνα. Κλείνουμε ραντεβού για το Νοέμβριο για να μην ξεκινήσουμε μέσα στις ζέστες του καλοκαιριού.

Αύγουστος 2011: Εντελώς τυχαία μαθαίνω για το κέντρο De Holl. Πηγαίνω για δοκιμή σκεπτόμενη ότι δεν έχω να χάσω τίποτα. Συναντήθηκα αρχικά με τις γλυκύτατες υπαλλήλους οι οποίες μας εξυπηρέτησαν και μας κέρδισαν. Καθίσαμε δύο εβδομάδες και κάναμε δέκα επισκέψεις.

Δεκέμβριος 2011: Επισκέπτομαι ξανά ορθοπεδικό για να δούμε την εξέλιξη και να αποφασίσω πώς θα συνεχίσουμε. Κι ο ίδιος δεν πιστεύει αυτό που βλέπει. Μετράει ξανά και ξανά και τέλος μας λέει να συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε. Έχει φτάσει η κύφωση στις 45 μοίρες, η λόρδωση έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Καταλαβαίνετε τη χαρά μας! Συνεχίσαμε με περισσότερη δύναμη.

Για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο (σήμερα πιστεύω πως είναι καλύτερα αλλά δε θέλω να μιλήσω χωρίς ακτινογραφίες και νούμερα) χρειάστηκε προσπάθεια από το ίδιο το παιδί. Μη φανταστείτε κάτι δύσκολο. Πολύ πιο εύκολο από το να κουβαλάς κηδεμόνα νύχτα μέρα. Απλά ήθελε το χρόνο του κι αυτό για ένα παιδί είναι πολύτιμο. Έκανε τις ασκήσεις μόνος του 5 φορές την εβδομάδα. Εγώ σα μάνα δεν υπήρξα πολύ συνεπής με το μασάζ που γίνεται πριν τις ασκήσεις και θα έφερνε γρηγορότερα αποτελέσματα.

Η φιλοσοφία του κέντρου είναι πολύ απλή και πολύ λογική. Δεν υπάρχει λόγος να την αναπτύξω αλλά τελικά δεν πρέπει να χανόμαστε, όπως συχνά παθαίνουμε, στα πολύπλοκα και τα δύσκολα και ξεφεύγουμε από το φυσιολογικό.

Το κέντρο είναι μικρό και αισθάνεσαι σα να είσαι στο σπίτι σου. Το προσωπικό πολύ φιλικό. Η κ.Κουκιανάκη ξέρει καλά τη δουλειά της, πατάει γερά στα πόδια της και έχει εμπειρία. Και αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι μου έδειξε όλη τη δουλειά που πρέπει να κάνω εγώ και το παιδί γιατί λόγω απόστασης δεν είναι εύκολο να την επισκεπτόμαστε.

Την ξαναείδαμε (και μάλιστα σαββατοκύριακο που άνοιξε για μας) και θα την ξαναδούμε να μας πει κι αυτά που οι ακτινογραφίες δεν μπορούν να μας πουν, τώρα όμως χωρίς βία ή άγχος.

Εύχομαι του χρόνου να συμπληρώσω τα σχόλια και να σας έχω τέλεια αποτελέσματα.

Ευχαριστώ από την καρδιά μου όλο το προσωπικό και εύχομαι και άλλοι γονείς να σταθούν εξίσου τυχεροί.

Κεχαγιά Αλεξάνδρα