Η αγάπη με τα δικά τους λόγια!

Σκολίωση - Κύφωση Αμεση λύσηPNF
Proprioceptive Neuromuscular Facilitation

To PNF είναι η μέθοδος που ασχολείται αποκλειστικά με τον ερεθισμό (stimulation) των υποδοχέων (propriorezeptoren ) για να αναπτυχθεί μια άριστη σύμπραξη  μεταξύ του μυϊκού και του νευρικού συστήματος.


Ο θεραπευτής  με μικρή διάταση  και στροφική κίνηση διεγείρει τους υποδοχείς , για να μεγαλώσει το εύρος ή να ανακτήσει μια κίνηση!! Οι ασκήσεις γίνονται στις βασικές δυο διαγώνιους του σώματος και συμπεριλαμβάνουν ομάδες μυών που είναι υπεύθυνες για την ομαλή και φυσική συμπεριφορά των μελών και του κορμού.
Μια από τις πιο υπέροχες τεχνικές με σεβασμό στη φυσική συμπεριφορά των μυών προστατεύοντας αρθρώσεις ,ιστούς και αναδομεί και ισχυροποιεί την επικοινωνία νευρικού και μυικού συστήματος!! ενδείκνυται σε αθλητές ,νευρολογικές παθήσεις ατροφία μυών για όποιους λόγους, σκλήρυνση κατά πλάκας ...κτλ


Το κάθε είδος θεραπείας εάν ο θεραπευτής έχει εξαιρετικές γνώσεις λειτουργεί σαν εργαλείο και ανάλογα με τη πείρα που κατέχει έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα.

ΣΟΒΑΡΟ

ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ. ΣΤΑ ΛΑΘΟΣ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.Παραπομπές
http://www.biomedexperts.com
http://www.thestretchinghandbook.com/archives/pnf-stretching.php
http://www.physio-verband.de/patienteninformationen/methodenkonzepte/pnf.html (άρθρο που βρίσκεται στις ανακοινώσεις του γερμανικού συλλόγου φυσικοθεραπευτών  και που εφαρμόζουν την pnf στη πιο εξελιγμένη της μορφή.)
http://www.apotheken-umschau.de/Therapien/Propriozeptive-neuromuskulaere-Fazilitation-PNF-A050829ANONI013641.html