Η αγάπη με τα δικά τους λόγια!

Σκολίωση - Κύφωση Αμεση λύση 

"Manuelle" σημαίνει κατά κυριολεξία "θεραπεία με χέρια". 

Ήδη από την αρχαιότητα ο ίδιος ο Ιπποκράτης στη θεραπεία του και στη διάγνωση (μεταξύ άλλων) χρησιμοποιούσε την έλξη "traction" σαν τεχνική που συντελούσε στην αποκατάσταση!!

Πολλές μέθοδοι που μεταφέρθηκαν από στόμα σε στόμα μέσα στους αιώνες έχουν σαν βάση τη χρήση χεριών όπως siatsu, bindegewebsmassage (μασάζ συνδετικού ιστού), osteopathie (οστεοπαθητική), faszia behandlung (θεραπεία με με βάση τους υμένες που αγκαλιάζουν τους μυς τις αρθρώσεις και τα ζωτικά όργανα). Chiropraktik( χειροπρακτική) κτλ. Αυτές είναι μερικές και οι πιο γνωστές ανά τον πλανήτη!!!

Μπορεί να αποτελούν μέρη της τεχνικής(της manuelle) αλλά δ ε ν  ε ί ν α ι "Manuelle Therapie" !!!

                                                                          

Manuelle Therapie

Είναι η συστηματική φυσιοθεραπευτική εξέταση, διάγνωση και "θεραπεία "του μηχανισμού κίνησης του ανθρώπινου σώματος!

Όλοι γνωρίζουμε την έκφραση "έχετε ένα πιάσιμο.. ή ένα στραμπούληγμα.. ή δεν είναι τίποτα ένας νευρόπονος είναι" που λένε συνήθως κάποιοι "ειδικοί” και σαν πρόταση θεραπείας ακολουθεί μία εξίσου απλή σκέψη, που βασίζεται σε γρήγορα και όχι σε βάθος ερευνημένα συμπεράσματα!! Όπως σε όλες τις σχετικές τεχνικές, η αρχική σκέψη είναι η ανισόρροπη επιβάρυνση και κατάσταση των μυών... Η επίδραση αυτής της αλλαγής στους ιστούς, οστά, αρθρώσεις και τελικά στο σκελετό και την κίνηση του!! Κάθε "αλλαγή" στη μυική συμπεριφορά δημιουργεί μία αλυσιδωτή αντίδραση με πολλές δυσλειτουργίες,πόνους αρχικά, φλεγμονές στη συνέχεια, αγκυλώσεις (σε μικρές ή μεγαλύτερες αρθρώσεις) και δυστροφία (μυική) τελικά! Η εφαρμογή και κατανόηση αυτής της τεχνικής προϋποθέτει λεπτομερείς ανατομικές γνώσεις ώστε να γίνουν "ειδικοί" χειρισμοί λαμβάνοντας υπ ΄όψιν την πολυπλοκότητα μιας άρθρωσης με τις εκφύσεις, καταφύσεις, τον υμένα (bursa) ή αρθρικός θύλακας κτλ.

Η τεχνική αυτή δίνει την άνεση στους ειδικούς και μακροχρόνια εκπαιδευμένους φυσικοθεραπευτές (συνήθως από Γερμανία, Ολλανδία και Αυστραλία) να κινητοποιούν κάθε "πειραγμένη" άρθρωση χωρίς να τραυματίσουν με άσκοπες και άκρως επικίνδυνες διατάσεις, οστά και μαλακά μόρια!!

Η manuelle εφαρμόζεται πάνω από 20 χρόνια στις τρείς αυτές χώρες, στη πορεία και στην Αμέρικη! Εμπνευστές αυτής ήταν πρώτα ο Freddy Kaltenborn μετά ο Olaf Evjenth και ο Geoffrey Maitland όλοι τους μαθητές των σπουδαιότερων οστεοπαθητικών και ορθοπαιδικών James Cyriax και Alan Stoddard!!

Η μακροχρόνια πείρα είναι η μόνη εγγύηση για την εφαρμογή αυτής της μεθόδου λόγω των εξειδικευμένων γνώσεων που πρέπει κανείς να έχει και την αύξηση της αισθητικότητας στα ακροδάχτυλα του θεραπευτή ώστε να νιώθει και την παραμικρή αλλαγή στους ιστούς και στην κάθε άρθρωση!! (οίδημα, έλξη, οστά,μυική ρήξη, μυικό σπασμό κλπ..)

 

Η Manuelle αποτελεί βασικό εργαλείο στη πραγματική φυσικοθεραπεία και συνδυαστικά με άλλες τεχνικές (αντιμετώπιση σκολίωσης, αλλαγή στάσης με Bruegger, Klein.vogelbach) αντιμετωπίζει αιτιολογικά από τη ρίζα τους βασικά και πολύ "διαδεδομένα προβλήματα όπως" Τενοντίτιδα, Αυχενικό Σύνδρομο, κοίλες σπονδύλων ή μεσοσπονδύλιων δίσκων, καρπιαίο σύνδρομο, κατεστραμμένα γόνατα(αρθρίτιδα), λουμπάγκο, ισχιαλγία και πολλά άλλα... που είναι και οι συνηθέστερες διαγνώσεις!

http://www.ag-manuelle-therapie.de/Manuelle-Therapie.4.0.html

ΣΟΒΑΡΟ

 

ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ. ΣΤΑ ΛΑΘΟΣ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.