Η αγάπη με τα δικά τους λόγια!

Σκολίωση - Κύφωση Αμεση λύσηΓια να κατανοήσει κανείς τη μέθοδο αυτή πρέπει να αντιληφθεί ότι ο σκελετός εξαρτάται μηχανικά από τους μυς και εκείνοι με τη σειρά τους ελέγχονται από το νευρολογικό σύστημα!

                                                                                       

Αν υπάρχει λοιπόν σε κάποιο σημείο του σώματος  μια βλάβη τότε μεταφέρεται η πληροφορία στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Από κει ενεργοποιείται ένας “μηχανισμός” ώστε το σώμα να θεραπεύσει τον εαυτό του. Κατά την διάρκεια της προσπάθειας αυτής ο “μηχανισμός” αυτός αλλάζει για αρκετό καιρό τη φυσική λειτουργία ως εκείνο το σημείο και απενεργοποιεί ένα μεγάλο κομμάτι φυσικής αντίδρασης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί νέα απρόσμενα και με πολλά μπλοκαρίσματα, σωματικά προβλήματα. Αυτή είναι η βασική και πρώτη παράμετρος.

                                                           

Άλλη σοβαρή παράμετρος  που επιβαρύνει για καιρό συνδέσμους, ιστούς, μυς και σκελετό είναι η συνεχής καθημερινή κακή και η 24ωρη εχθρική για το σώμα στάση.

Οι ώρες που ξοδεύουμε σε πράγματα που θα βοηθούσαν το σώμα να αντεπεξέλθει ικανοποιητικά στις ανάγκες που έχουμε δημιουργήσει στη ζωή μας είναι αμελητέες.

 

Ειδικά εδώ στην Ελλάδα υπερισχύει η άποψη της έλλειψης επαρκούς γυμναστικής.

Συμπτώματα: συνήθως κοντύτεροι μυς, έλλειψη ευκινησίας και τελικά τριβές μεταξύ οστών στις ήδη πιεσμένες αρθρώσεις (με πρόγνωση αρθρίτιδας)

Γενικεύοντας έτσι ένα σύγχρονο πρόβλημα... ανθρώπους με πόνους!!! 

Γενικά η θεραπεία έχει στάδια στα οποία ψάχνουμε ειδικά τους ήδη κοντούς μυς και μετά ακολουθούμε αναδιοργανώνοντας το σώμα διορθώνοντας κομμάτι-κομμάτι την όλη στάση του σώματος ..

Στο συγκεκριμένο concept (θεωρία) βασικός στόχος είναι να αποκτηθεί η ανόρθωση με έξω στροφή των χεριών, στάση του θώρακα και η πτώση και κίνηση της λεκάνης δημιουργώντας αποσυμφόρηση. Έτσι σε βασικά σημεία της οσφυικής μοίρας επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμη σοβαρή ανακούφιση και ολική θεραπεία των πόνων!!

http://www.bruegger-therapie.de

ΣΟΒΑΡΟ

 

ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ. ΣΤΑ ΛΑΘΟΣ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.